onsdag 30 april 2014

Klockan halv tio

Det är klockan nu och jag har inte fått gjort något av det jag tänkt jag skulle gjort... Dags att sätta fart!

måndag 28 april 2014

Bvc

Ringde Bvc imorse kl 8. Den sköterska jag har till barnen hade gått för dagen(!!!!!!) och återkommer imorn....
Ringer nästa sköterska som jobbar där och får då prata in ett meddelande. Där ber jag dem ringa upp mej för jag är orolig för min dotter, säger telefonnumret tydligt två gånger.

Nu är klockan 22 och de har inte ringt tillbaka. Seriöst, ska man känna förtroende för Bvc efter allt man får stå ut med där och sen ringer de fan inte ens upp?!?!?

söndag 27 april 2014

På barnens önskemål

Barnen har byggt en lång tågbana som de ville visa. Albin tyckte jag skulle lägga upp den på Facebook....

Men hallå, du har inte fyllt åtta år än och pratar om att lägga upp grejer på Fb!!!!!!
Näru, lille plutt, det går jag inte med på!!!

Då tyckte de Bloggen. Lite mildare så det gick jag med på :-)



Made with #Pixlr# - http://pixlr.com/mobile

fredag 25 april 2014

Svullna fotleder

Känner hur det pulserar i mina fötter. Känns som jag är helt proppad av vätska i fötter och ben efter en rörlig fm/dag.


Syskonkärlek

Hämtat hem storebror från skolan, syskonkärlek när den är som allra bäst.

Lova leker

Bilstol....


Fredag igen

Ska slussa iväg barnen till sina aktiviteter för att sen avnjuta en kopp kaffe med min kära lillasyster.
Tiden rusar förbi och det kommer säkert denna dag och helgen också göra...

På återläsande...

tisdag 22 april 2014

Ingen ordning på nå't

Helt vimsig och snurrig idag. Ni vet en sådan där dag när man ställer in sockerpaketet i kylen, häller upp ett glas juice vid diskbänken men ställer fram paketet på bordet istället.....
Till råga på allt skämtar mitt blodtryck mej aprillo och blodsockret gör som det själv vill. Varit nära på att svimma flera gånger idag :'(

Men jag bjuder på en tjockisbild idag...

måndag 21 april 2014

Provtårta

Ja, nu har vi testat den. Med lite ändringar och lite mer fix och trix, för att inte tala om tålamod, så blir det nog en kanontårta lagom till Lovas kalas :-)

Provbak

Idag gör jag och Lova ett provbak på tårta till hennes kalas. Får se i afton hur den blir....

söndag 20 april 2014

Först i Sandhult?

Ja, kanske är han först i hela byn. Tippar iaf på att han är först i området och då har jag ändå hindrat honom i en vecka eller två....

lördag 19 april 2014

Spännande

Förresten, kollade på en innehållsförteckning precis. Blir alltid lika fundersam när jag läser en rad som denna:




Glad påsk

Får börja med att önska glad påsk till nära och kära, hoppas ni får en fortsatt trevlig påsk. Trevlig är ett lagom ord förresten... Vet inte om jag tycker det låter så trevligt egentligen. Man önskar medelmåttighet till någon.....

Äh, jag hoppas ni får en riktig kanonhelg med massa roligheter och godis.

Igår var hela familjen plus moster, mor och far ute i Hjortgården och grillade korv. Hur mysigt som helst. Hade himla tur med vädret oxå :-D

Idag började vi med skattjakt för barnen. Ballade ur totalt, de två stora skulle göra allt letande. Trots upprepade tillsägelser från oss vuxna hamnade Lova tre steg bakom hela tiden. Slutade med att det var bara Lova som fick slutföra jakten. Alla fick dock ägg.

I em blir det påskmat i Alingsås.

Nu är grabbarna i grusgropen för Albin ska köra lite cross för första gången i år.

onsdag 16 april 2014

Konstig, underlig känsla

Sitter och äter min lunch (som består av spenatsoppa och ett ägg) i min ensamhet. Som fyrbarnsmor är detta mycket ovanligt och ger en konstig känsla i kroppen. Dagen blev inte riktigt som jag planerat men blev positiv i alla fall.
Abbe skulle åka med farfar och bowla och jag skulle hittat på något med tjejerna. Men farmor tog med sej de två stora också så jag stod själv med Smilla.
Vi köpte med oss en påskstubbe och drog till fam Dalmyr. Där har vi spenderat lite mysig tid. Ska bli så roligt när deras lilla tjej (som det antagligen är) ser lamporna på förlossningsavd. för första gången.
 
Smilla somnade i bilen hem, därför har jag nu hunnit äta en hel, varm lunch. Får se vad jag ska hitta på till henne, misstänker att spenatsoppa står lågt i kurs hos henne.
 
Puss på er godingar

Tänk på det älskade vänner

Kunde inte sagt det bättre själv!!!!!

tisdag 15 april 2014

Skänk mej energi

Gäsp, vad trött jag är idag, utan anledning egentligen. Min energi är som bortblåst, helst av allt hade jag velat gå och lägga mej nu och vakna imorn.

Kanske sovit dåligt undermedvetet eller vad jag nu ska kalla det. Albin sov ju borta på ett läger i natt och som hönsmamma har jag väl oroat mej.

Att gå och lägga sej nu på em är ju omöjligt oxå. Fotbollstränarna för de stora sa innan lovet att de är ändå hemma så de kan ha träning om någon ville träna. (De små är lite mer organiserade, deras tränare planerar ledighet och terminslut). Men så fick M är, sent igår kväll, ett samtal och fråga om han kunde ta träningen för de andra två kunde inte..... Öh, hallå eller??!!?!?!

Lovet fortsätter

Frågade tjejerna vad de vill hitta på nu på förmiddagen medans Albin är på lägret.
Svaret blev kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig, hahaha.

De vill sitta i soffan, fortfarande i pyjamas, och kolla på film!!! Lotta på Bråkmakaregatan blev valet. Jaja, de får väl sitta där en stund, de små trollen.

måndag 14 april 2014

Underbara sol

När jag sitter i lä är det riktigt skönt. Hoppas mitt bleka, gråa ansikte får lite färg nu ;-)

Påsklov

Japp, påsklovet har börjat och på ett ganska bra sätt. Alla barnen började dagen med att leka tillsammans, nästan utan något shiv (hoppas ni vet vad jag menar för ord för det har jag aldrig skrivit innan och har ingen aning om hur det stavas...)

Nu efter lunch leker Albin med en kompis någonstans och vi tjejer är ute i trädgården. Mitt knä är fortfarande kass, men bättre, så därför håller vi oss här hemma och njuter av solen och de kyliga vindarna.

söndag 13 april 2014

Söndagsbestyr

Albin ska på ett övernattningsläger imorn. Så idag var vi tvungna att gå igenom vad han ska ha med sig. Konstaterade att M hade en sovsäck i Fristad som vi åkte och hämtade. Hemma skulle den provas :-)

Lekstugebygget har idag startat på allvar. Det har tagit oss några år att starta upp men nu så :-D Lite lagom med ett inneprojekt och ett ute nu.

Det knäonda fortsätter tyvärr. Kanske är lite bättre idag men fortfarande kass. Bandage är ett måste som stöd och jag försöker sitta med värmedyna på så mycket som möjligt.

Nu väntas kaffepaus strax <3

lördag 12 april 2014

Zlatan

Det ska bli mej ett sant nöje att få sätta på Zlatan ikväll.....

På mina kuvert :-(

Mitt onda knä och blodpumpen

Alltså, jag försöker verkligen att hålla igång och röra på mej. Känns som att jag har igen det till sommaren när jag ska visa mej utan vinterjackan. Men.....
Först får jag ont i foten, något som låst sej men som min privata osteopat fixade till.
Hann gå en promenad i tisdags kväll och sen, torsdag morgon vaknar jag med knäont på motsatt sida.... Då hade jag även en tid hos bm som konstaterade att mitt blodtryck är lågt, vilket förklarar att det plötsligt känns som att jag ska svimma!!! Då ska jag sätta mej ner alt lägga mej med fötter i högläge....

Mitt knä då? Jo, osteopaten tittade på det i morse och konstaterade att jag har överansträngt ett muskelfäste.
Men suck!!! Jag har inte tid att vara stilla, har ett hem och familj att ta hand om....

Så mina promenader får vänta, tur att det är påsklov nästa vecka då.

Rulltårta

Försökte ta en bild på den som gör den rättvis men jag var inte bra på det. Utsökt rulltårta!
Barnen tog två bitar var, menade på att det får man faktiskt när det är lördag, hahaha.

Inget för fikasugna som bantar.....

Håller på att baka en rulltårta som såg otroligt smarrig ut på bilden.
Får se om den blir det också :-)

fredag 11 april 2014

Fart hela dagen

Ytterligare en svart sopsäck har fyllts med grejer, nu var det ett barnrum plus tvättstugan. Dammat, städat och varit ute med barnen i 2,5 tim. Nu stämplar jag ut för denna vecka, hej!

Lika som bär

När man ser Lova och Smilla på håll är det ibland svårt att se skillnad på dem... Storleksmässigt skiljer det ju inte såå mycket på dem.

Vila

Trots att jag borde ta det lite lugnt med tanke på mitt låga blodtryck (ja alltså inte sååå lugnt) så måste jag få färdigt på resandet och slänga mer skit.

Nu ska jag dock ta en promenad till skolan och hämta Albin.

torsdag 10 april 2014

Mammabesiktning

Sitter i väntrummet och funderar på om mina järnvärden blir godkända idag...

tisdag 8 april 2014

Unge som älskar vatten

Klockan är inte ens halv nio och Nellie är redan ute. Hon har önskat regn ett tag nu så hon kan vara ute i regnjacka <3

måndag 7 april 2014

Lite pyssel

Vi håller på att tillverka inbjudningskort till Lovas kalas. Jo, visst är det ett tag kvar men det är lika bra att vara förberedd :-)

söndag 6 april 2014

Vilopaus

Nellie fick sin nya cykel igår så nu slipper hon min 30 år gamla tröga cykel. Var dock tvungen att lära sej hoppa på och av på ett annat sätt då den nya var lite större. Men hon tränade igår och idag, tror att hon fått ordning på det.
 
Jag och Martin har rensat och rensat och åter rensat hela huset, hela helgen. Säckar efter säckar, gamla halvkassa möbler, onödiga leksaker m.m. har fyllt släpkärra efter släpkärra. Nu behövde min kropp en paus. Ett litet ben eller nåt sitter inte riktigt på plats i min fot, gör svinont när jag går på den så vilan kommer lägligt nu.
M tog med sej brudarna ut på en promenad med förhoppning om att den yngsta ska somna, Albin leker med en kompis och jag sitter i soffan med foten i högläge.
 
Har fått tacka nej och avböja roligare nöjen i helgen men vi var tvungna att ta tag i det här nu. Vi har ett grovgolv kvar att lägga i källaren. Sen ska det målas, tapetseras och läggas "fingolv". Ett rum till uppe ska skapas, ny vägg, nya tapeter, nya möbler....
Helst redan klart igår....

Dagens början

Vi börjar denna hektiska dag med lite lugn pysselstart. Sen bär det av till soptippen igen...

lördag 5 april 2014

Ond madrass

Attans vad ont jag haft i höfterna i natt. Finns ju bara två ligglägen att välja på nuförtiden, på ena sidan eller den andra... Och med en snart tioårig madrass från Ikea, även om bäddmadrassen är betydligt nyare och inköpt ngn annanstans, känns det i denna gamla kropp!!!
Men madrassen får snällt hänga med några år till, soffa står högt i kurs nu så alla får plats.

Klarade inte av att ligga längre än till sju. Men vad gör det när det är säsongspremiär för speedway GP live nu på morgonen ;-)

fredag 4 april 2014

Solig fredag

En gör så gott en kan... Idag känns det som det mesta blir sådär men det får duga. Albin leker hos en kompis nu och de två stora tjejerna är ute medans S sover middag.
Jag har lyckats knåpa ihop ett gratulationskort till någon som fyller år snart, hoppas det kommer fram i tid.

Jag och min ångest

Jag hatar de dagar när min ovän Ångest kommer objuden och klampar in i min själ. Han drar nämligen in objudet folk till på köpet, tex Rädslan, Oron och Ilskan.
Vill inte ha dem i mitt liv men har inte lyckats att få bort dem på 34 år så det är väl bara att leva med det.Tänkte idag att det kanske hjälper att skriva lite här, kanske blir lite lättare att andas då.
 
Jag tror att A har ärvt detta och att jag ibland, omedvetet, skapar oro och ångest hos honom. MÅSTE bli bättre på det för jag vill inte att han som vuxen ska behöva oroa sej över saker han faktiskt inte kan kontrollera. Man kan vara med och påverka men att styra allt själv är en omöjlighet.
 
Efter en halv gårdag full med ångest och hjärtklappningar, en natt proppfull med oro och en morgon med ilska (har dock inte gått ut över mina hjärtan) undrar jag nu hur jag ska kunna släppa detta och gå vidare idag....
Har lite saker att greja med idag, får väl göra det då och gosa mycket med mina barn.


onsdag 2 april 2014

Navelludd

Bäddade sängen när jag på makens sida hittade två ludd-korvar!

Här har någon rensat naveln.....

tisdag 1 april 2014

Mellis ute

Visst smakar mellis bättre ute i det fina vädret?!?!

Torkar fortare??

Om jag hänger ut tvätt idag, torkar den fortare då är inne???!! Eller är det för kallt idag? Äh, jag provar en stund.