onsdag 31 oktober 2012

Mitt huvud

Jag kommer ärligt talat inte ihåg när jag sist var värkfri i huvudet.... Tycker att jag är yr oxå. Såå jobbigt! Idag började jag gråta när jag bad barnen att sluta springa runt med "klackskor" för huvudet höll på att explodera :'(

tisdag 30 oktober 2012

Sommartid/vintertid

Varför finns den? Grymt onödigt! Kan man inte bara slopa den helt?! Om jag ska åka till Spanien nu, vad är klockan då? Är ju knappast så att hela världen ställer om klockorna för att någon fjant i Norden bestämde på 80-talet att bönderna skulle få ljusare tider att skörda i.....
Eller?!
 
Sitter och tittar ut på de fina små snöflingorna som sakta dalar mot marken. Ganska rofyllt och mysigt, om man är inne. Barnen vill inget hellre än att få gå ut till den lilla snön som finns, gärna ta sats för att sen slänga sej ner på knä och glida över altanen. Det var gårdagens nöje och det tog sin tid att få overaller och kängor torra igen...
 
Och nu kom jag att tänka på en kommetar jag fällde igår utan att tänka mej för:
Brun sås utan grädde är som en vinter utan snö...(efter en konstig blick från M ändrade jag mej)
Eh, jag menar, eh! Jag byter årstid!
En brun sås utan grädde är som en sommar utan sol :D
 
Idag ska jag till bvc på den första träffen med "föräldragruppen". Barnen har lov så jag får ta med mej allihop. Till skillnad från en vanlig vecka då jag bara har...eh...alla utom Nellie som är på KB.
Hahaha, så omtyckt jag kommer bli hahaha! Kanske bara visar my pretty face där idag ;)
 


måndag 29 oktober 2012

Lite blandade kort

Albins födelsedagstårta!
 
 
 
Mittprillan 2 månader



Albin 6 år med nya skjortan på.

Albins kompiskalas! De var ute och grillade korv och hade skattjakt men fick vara inne och fika och öppna paket.

Jag har en jordtjuv i mitt hem....
 
Idag är första dagen på lovet, guuuu såå sköönt!!! Det firade vi med att baka :D

Snöblandat regn

Mina barn ville så gärna ut och snäll som jag är låter jag dem gå ut i trädgården. Jag och Smilla stannar inne och bakar ciabatta och bullar :-D


fredag 26 oktober 2012

onsdag 24 oktober 2012

Det var då faaaan

Hade tydligen en "smekmånad" i förskoleklassen och nu är den över. Jag blir så ofantligt arg över att alla människor ska passa in i samma jävla form, vart man än kommer! Får se vart detta leder för jag tänker inte vara tyst!!!!!! Inkompetent jävla personal!!!!!!!

måndag 22 oktober 2012

Feber in da house

Nu har Nellie oxå feber med huvudvärk, skriker som en stucken gris stundtals. Gör så ont i hjärtat när de små liven är plågade :'(

Konstnär

Sitter och målar med tjejerna. Lova har lite feber idag, får se hur det artar sej....!


Blä

Har försökt att lägga upp ett inlägg i flera dagar, får prova på datorn den då...

lördag 20 oktober 2012

Helt fel dag

att ha huvudvärk på!!! Och jag har så ont att jag tror att jag är nära döden... Väntar på att trilla ihop medvetslös. Stackars fina Albin som ska ha kalas idag :-( I will make it up to you!!!!

torsdag 18 oktober 2012

BVC och dagen före

Idag var det dags för Smilla att undersökas av läkaren på bvc + vägas och mätas. Hade tid 10:30, pissdålig tid men... Mitt under leken på ÖH (som tur var ställde alla upp och hade ett vakande öga över Nellie som fick vara kvar under tiden jag åkte med de två yngsta).
 
Men herregud vad det var försenat!!!!
Irritationen steg och när klockan var 10:42 kom en sköterska ut och ursäktande påpekade att de var lite försenade...NO SHIT SHERLOCK tänkte jag!
-Hoppas det är ok? säger människan
-Nej, det är det faktiskt INTE, hör jag mej själv säga. Jag har ett barn som väntar på mej med tillfällig barnvakt, det här är inte okej!!!!!
Klockan 10:50 fick vi komma in. Då var jag måttligt irriterad och la upp Smilla på skötbordet och tog av henne kläder för att väga henne utan att de sagt till.....Markerade skarp att jag inte har tid för dösnack. Och eleven som var med fick bara ta fram den där ögonlampan, inte pilla på mitt barn inte!!!!!
Klockan 11:02 körde jag ifrån parkeringen. Smilla hade då fått sin mvg-stämpel i rumpan och jag tror de kommit ikapp sej tidsmässigt ;)
 
I väntrummet....
 
Idag har jag gjort färdigt en grej till Abbes kalastårta :D Hoppas han blir nöjd, min blivande 6-åring. Tänk att jag idag för 6 år sen hade ett raseriutbrott på M, gick sen och la mej helt ovetandes om att min lille plutt skulle komma några timmar senare...
 
 
 


onsdag 17 oktober 2012

tisdag 16 oktober 2012

Flitig morgon

Klockan är i skrivande stund 10:45 och jag har förutom de vanliga morgonbestyren hunnit koka saft och baka chokladbullar. Hade tänkt fräst in till stan oxå innan A slutar skolan men det blir nog lite väl stressigt... Tar det imorn på fm kanske.


söndag 14 oktober 2012

Snart är helgen slut...

Jaha, då var nästan alla söndagens bestyr avklarade. Tack Karin med familj för besöket och de fina kläderna Smilla fick.
Muffinsen blev smarriga med dumlefluff på :-)

Snart väntar pizza och bastubad med inpackning!!!!



Muffinstest

Får besök från Vga idag och passar på att baka lite muffins och testar det på dem. Eller testar mest själv men med en bra anledning ;-)

Söndagsmys

Tack Alex för hjälpen med barnvakt när jag var tvungen att köra till ishallen. Nästa gång vill jag sitta i lugn och ro och prata med dej och Wille :-D

JP har varit här på morgonkaffe, tittade på Motogp. Nu är det F1 som gäller innan det är dags att ta tag i dagen.

fredag 12 oktober 2012

Myskväll

Jag och barnen har precis kommit hem från en fantastisk myseftermiddag/kväll i Bohult. Har blivit så bortskämda med mat, snacks, bästa sällskapet för både vuxna som barn.
M är på kick-off med jobbet. Hoppas att han inte blir för full för han ska åka skridskor med Nellie imorn förmiddag.....

Nya grannar

De finska grannarna vi har snett mittemot ska sälja sitt hus. Kan förstå att de gör det, de är ju trots allt ett äldre par som säkert vill ha lägenhet sitället.
Men vad kommer dit istället då???? Tänk om man får grannar som man helt enkelt inte står ut med, som man bara vill döda för de för ett jävla oväsen eller har äckliga djur eller bedrövliga barn.
Sen kanske de är helt fantastiska oxå.....

torsdag 11 oktober 2012

Muffins och overaller

Nu har tjejerna invigt overallerna, Abbe termobraller. Första dagen igår. Då hade jag finbesök av både Hanna och systeryster.
Det experimenteras en del med muffins nu i detta hem, mjölk- och äggfria, glutenfria, vanliga, med eller utan smak, får, gris, klet, blommor..... Men kul e de :-D

Abbes muffins han fick med till sin utflykt
Tänk att denna lilla skapelse snart är två månader redan!!!

tisdag 9 oktober 2012

Bakdag

Rätt nöjd med mina muffins idag :-D
Faster och farmor kommer för att fira Abbes födelsedag. De är inte här när han har kalas så vi firar lite idag istället.


Inviger årets deg

Brudarna degar med den nya degen jag gjort. Förra var blå, denna blev rosa.
Under tiden får Smilla lite morgongos, hann vi inte med innan Abbe skulle till skolan.


söndag 7 oktober 2012

NHL nästa

Jag som trodde A skulle vara tjurig och butter för att han inte kunde.... Ack så fel jag hade!!!! I två timmar åkte han, gjorde mål när de spelade match, slängde sej på isen för att träna på att kunna ställa sej upp snabbt.....
Ibland underskattar jag min son!!!!!!


lördag 6 oktober 2012

&*?#¥€£§

Har nu suttit och retat upp mej på både det ena och det andra, aaaaahhhh!!!!! Gympa, bvc, Nicki Pedersen bl.a...... Tur att de visar kampsport på tv så man förhoppningsvis får se lite blod!!!!

Skrållan

Mamma har hittat min Skrållan och den fungerar fortfarande med den där skivan i ryggen som man kunde byta. Cd-skivans föregångare tro?



Glasögonorm

Vilka bågar tycker ni maken passar bäst i?
(Försök att bortse grimager m.m.)

Clark Kent-looken!
Bruna markerade bågar

Nörden-looken
Samma bågar som ovan fast svarta

Magister-looken
Diskreta, lite mjukare bågar

Bebisar som inte följer formen bvc tillverkat

Jag älskar dessa dagar familjen har nu. Det som är klart bäst är att jag får dela med mej av all min kunskap och erfarenhet som småbarnsförälder. Det som gör ont i hjärtat är all info man får från olika håll som nybliven förälder, fast vem har koll på hur bebisen egentligen är???
Nu när K och A varit här några timmar har jag upptäckt att ingen tagit sej tid att analysera A:s beteende på riktigt. Hon ska bara passa in i mallen som bvc har.... Suck, jag blir så trött! Om A bara hade fått sova efter sina behov, äta när hon behövde från början så hade mamma K haft NO PROBLEMO nu med att kunna läsa signaler och servera alla behov utan oro.
Så K, om du läser det här innan jag hunnit prata med dej idag: ge henne lite mat så som vi gjort här (du avbryter för att lägga upp henne på axel men fortsätter att ge henne lite mer mat efter rap). Lite mat fast ofta!!!!!!
Hon har ju fått i sej mat varannan-tredje timma på dygnet. Nu när du låter henne sova  längre perioder behöver hon ha mat oftare när hon är vaken. Släpp klockan, glöm faktaböcker, glöm bvc, kolla bara in A och försök läsa av henne. Ni fick aldrig chansen från början för att alla talade om för er hur ni skulle göra.
Och detta är bara ett tips som fungerar på mina fyra. Gör det som känns bäst men jag hoppas du kan se logiken i det hela.....

torsdag 4 oktober 2012

Kusinträff

Så otroligt söt kusinen Alva är. Hon var här idag med sin mor. Alva fick en liten behandling av sin morbror <3


Dagens schema

Har en del roliga saker på schemat idag. Först ÖH, går tidigare därifrån för att hinna till BVC (mindre kul kanske). Passar på att köpa Alun till en deg, hem och hämta Abbe och sen kommer Krista & Alva :D

För er som är nyfikna på min frisyr kommer här en webbkamerabild på mej när Nellie gosar med mitt hår :D

Hon klippte ca 25 cm av håret....shit vad långt det måste varit innan (men fult).


Ha en bra dag, kram på er alla

onsdag 3 oktober 2012

Fullt upp idag! Förmiddagsfika hos Sonja, hämta Abbe, greja hemma med mat, gympa, läggdags för barn...
Borde vika tvätt oxå men jag orkar inte det!!!
Letar efter fantastiska recept nu, återkommer :-D



tisdag 2 oktober 2012

Klippning

Har lämnat Abbe i skolan och är nu på väg för att klippa mitt hår. Om jag skulle ta och göra som förr, klippa det kort tro?????

måndag 1 oktober 2012

Halvtaskig natt och mina boobisar sprängs...

Börjar med ett kyrkobesök. Nellie är ju med i Barntimmar som "uppträder" på familjegudstjänster här i byn. Och då får man som förälder ställa upp och gå dit. De är inte så många i gruppen i år, tror att de bara är 9 men herregud vad mycket glädje det var när de sjöng högt och tydligt igår. Änglar var temat och vingar hade de på sej.
Nellie står som nummer 2 av barnen från höger, jämte favvokompisen Elsa i rosa :D

Efter den fina uppvisningen drog Martin och Abbe ut i skogen på en mountainbike-tur...Abbe hade mest fått gå med cykeln för det var stora sjöar med vatten i skogen. Men han är så underbar min Abbe, inte ett gnällande över att det var jobbigt eller tråkigt. Han var så glad över att ha fått dra ut på cykeln med sin pappa.


Förväntansfull biker med sina crosshandskar.


När grabbarna hade dragit iväg åkte vi brudar till Bohult för att hälsa på brudarna i det huset. Där blev vi bjudna på lunch och en smarrig paj som Nat bakat själv. Ungarna lekte och Millan fick gosa bebis.

Så till boobsen som sprängs... Mittprillan hade svårt att komma till ro under hela gårdagen. Hon sög inte heller som hon brukar på tuttarna, hade bara ett litet mesigt "napptag". Så höll det på hela dagen, kvällen och halva natten, att hon inte kom till ro. Var bara små korta powernaps hon tog. Och äta gjorde hon inte ordentligt förrän nu på morgonen och bara på en sida. SÅÅÅ..... jag välkomnade min vän El Pumpo med öppen famn i morse så han kunde suga ut varendra droppe. Skulle egentligen tagit en bild på hur jag såg ut innan... En tömd sida och en sprängfylld, hahahaha!

God morgon och välkommen Höst