söndag 29 juni 2014

Hål

Har någon av er lagt märke till mina byxor som ibland syns i bakgrunden på Norakort??

fredag 27 juni 2014

Älskade lilla grynkorv

Just nu ligger Nora i mitt knä och sover. Vad mysigt, inget konstigt med det tänker ni då.
Jo, det är jättemysigt men också otäckt. För just nu har hon det jättejobbigt med andningen. Tycker så synd om henne och oroar mej för att vakna upp en morgon och hennes lilla kropp inte orkar mer.

Hur länge ska det vara så här, varför kan ingen bara tala om hur länge det ska pågå?

Viktigt att känna sej speciell

Idag hade jag ett ärende in till stan. Syster min var på besök och fick snällt följa med. Nora (som sov hela tiden) och Smilla fick följa med. Så underbart att ha extra tid för Smilla, älskade ungen min ❤

Efter att ha smakat på diverse prislappar i affärer (nu vet ni vem som varit där och provsmakat om ni får en blöt;-)) fick hon till slut en glass. Lycka alltså!
Hon verkade njuta till fullo.

Efter lunch fick vi finbesök. Noras kompis Thea fick provligga hennes vagn.
Tack för besöket och presenten älskade vännen min.... Och Noras :-)

torsdag 26 juni 2014

Kompensation

Nora sover, Nellie är på simskolan och de andra leker med varandra.
 Jag får lite dåligt samvete för att det blir mycket Norakort för tillfället så här kommer lite andra kort då ;-)
Vatten och paraply är alltid en bra sysselsättning här på Hallonstugan.
 
Fina storasyster Nellie ute på kvällspromenad.
 
Say no more......

Dålig kombo

Att inte gå och lägga sej i tid på kvällen (medans bebis sover som bäst givetvis...OCH länge...) för att se fotboll på tv, som för övrigt var en icke tilltalande match och jag antagligen surfade mer på telefonen, framstår idag som en riktigt korkad idé när bebis vaknade strax innan fem för att inte somna om. Och då har hon mellan ett och fem vaknat för att äta två gånger....
Spännande att se hur den här dagen blir...

Goo'mårrån

onsdag 25 juni 2014

Mycket bebis


Ja, jag vet att det blir mycket bebis-skriverier nu men det blir lätt så. Hoppas ni har lite överseende med det ett tag till, hon är ju trots allt min sista lilla bebis och jag vill njuta av varje sekund jag får med henne, och de andra barnen givetvis.

Nora har det fortsatt kämpigt med andningen och det verkar som att hon faktiskt blir mer påverkad av det än vad vi först trodde. Efter bvc-kontrollen igår konstaterade vi att hon inte går upp i vikt som hon borde. Detta kom inte som en överraskning för mej, jag hade det på känn nämligen (rutinerad fembarnsmor som man är ;-)). Barnläkaren kallades in och han tyckte allt var ok men att hon är påverkad av det och att hon ska hållas under uppsikt.
Fyra läkare har nu kollat upp lungor, hjärta och andning på henne och hon är bara 15 dagar... Då har jag inte räknat med läkaren på BB!!!!

Pease & Love

tisdag 24 juni 2014

Kaffepaus

Familjen sitter ute och käkar en macka (och jag en kopp kaffe i ett försök att bota denna fruktansvärda trötthet som helt plötsligt infann sej zzzzzzzzz).
Jag sitter med en långärmad och huttrar, verkligen ingen sommarvärme ute idag.
Jösses vilken tur att jag kan värma mej med kaffet tänker jag för att i nästa sekund nästan sätta det i halsen!

Medans övriga har fleece dansar Brötas på bordet! Mitt nya ordspråk :-D

Love, pease and understand ME!!
(ett annat ordspråk jag gillar hahaha)

måndag 23 juni 2014

Vardag

Jag vet ju vad jag ska göra idag. Tur att man inte tvättar för hand idag. 6 maskiner ska tvättas idag....

❤ Men först väntas fantastiskt besök  ❤

fredag 20 juni 2014

Sprutor

Jaa, här står jag och kokar sprutor... Känns ju liiite udda men vad gör man inte för sina barn?!?!

Glad midsommar

Midsommarafton idag och inga planer alls. Det brukar vara så vid högtidsdagar för oss. Det är bara jul som är bokad på obestämd tid. Alla verkar redan ha sina traditioner sen många år tillbaka, utom vi. Och sen har vi nog blivit för många ;-)

De senaste åren har vi traskat upp hit till byn för att kolla in firandet. I år bestämde jag mej för att vara hemma med Nora och då ville inte Martin gå själv med de andra heller.
Har nämligen funderat på vad som händer med Nora om hon blir förkyld tex... Känns som en mindre bra idé att utsätta henne för massa nyfikna näsor över vagnkanten då. De som vill se henne får göra som min goa vän Linda T, hon ringer och säger att hon vill komma hit. ❤

Passar på att be Långaredarna om ursäkt. Jag vet att det i veckan skett två födelsedagar är ute och jag har tänkt på er båda på rätt dag. Och jag har grattat er er från hjärtat flera gånger. Så hade ni haft telepatiska förmågor hade ni hört massa grattis. Det blev bara så helsnurrigt med alla sjukhusbesök så jag hade svårt att hålla reda på mej själv tillslut. ❤ 

Glad midsommar på er alla mina fina vänner, önskar er en underbar helg. Tänk på att det kan vara ganska mysigt även när det regnar.
Fridens liljor // Jolene ❤

torsdag 19 juni 2014

Det är Robin Hood jag vill ha...

Prisa gud, haha, skatteåterbäringen är här!!! tänkte jag.

I en halv sekund.....

Det var visst barnbidraget som satt på kontot. 203 kr i återbäring vetti tusan om de ens betalar ut. Det är en sån liten summa att den inte märks på mitt välfyllda, feta lönekonto ;-) 
Har säkert redan köpt glass till barnen för Robin Hood-pengarna...

Idag får Noras kompis åka hem från BB. Lilla Thea kom i tisdags och nu ser vi fram emot en underbar sommar med bebismys i trädgården, mycket glass och bad och syskonskratt ❤

onsdag 18 juni 2014

Nora 1 vecka

Idag slappar verkligen jag och Nora. Vi behöver vila upp oss efter alla turer fram och tillbaka till Säs.

Vi har gått en promenad med storasyster, tvättat lite kläder och nu äter vi glass (medans de äldre syskonen är på Leos med faderskapet ❤)

Sjukhuset

Vi har åkt fram och tillbaka till sjukhuset i ett par dagar nu, blivit skickade hit och dit, ingen som riktigt talar om vad problemet är.
Långa dagar med lång väntan, både för mej och Nora på sjukhuset men även för dem här hemma som har fått sätta sina äventyr åt sidan.
Kompensation kommer mina älskade barn <3

Så idag ska vi landar allt, bara ta det lugnt, så lugnt som vi kan ta det i denna familj på sju :-)

söndag 15 juni 2014

Blommor

Nu är jag nöjd, jag har fått mina efterlängtade blombuketter. Maken har dock inte gett mej några men å andra sidan har jag fått 5 perfekta barn av honom så han är förlåten <3

lördag 14 juni 2014

Tänk vad tiden rusar

Idag blev Bumlingen 4 dagar!!! Tiden går så fort så snart är hon 14 år!!!!

Låt mej få presentera, Bumlingen:

Nora Elvira Ruth Saarenoja Löfving

fredag 13 juni 2014

Utskrivning

Ska snart in med Bumlingen på utskrivning. Vi har varit hemma sen i onsdags. Bättre uppdatering kommer när jag har lite mera tid men allt har gått bra, alla mår kanon.
Puss på er allihopa / Jolene

måndag 9 juni 2014

Sista besöket imorn då

I morgon har jag mitt sista besök som gravid hos barnmorskan. Hade kanske räknat med att jag kunde gå över tiden, och det var ok för mej, men inte så här långt. Är i v 42 nu, känns ju sinnessjukt!!!!

Så imorn blir det väl till att boka tid för UL och en igångsättning då. Känns helkonstigt och overkligt. Känner mej inte riktigt hundra med en igångsättning heller men hellre det än vänta för länge...

Sååå, jag återkommer imorn efter besöket my darlings. / Jolene

söndag 8 juni 2014

Lygnared

Familjen har haft en underbar dag med mormor på stranden. Gick faktiskt att bada, trodde jag verkligen inte innan!!!!

fredag 6 juni 2014

Dagens tips

Trodde aldrig jag skulle skriva detta men jag måste tipsa om lite musik. Egentligen faller detta långt bortom min vardagliga musiksmak. Det är ingen uppiggande  partymusik direkt, inte heller bra städmusik.

Det är äkta innerlig musik, musik för hjärta och själ. Jag gråter fast jag inte fattar ett skit. Så ytliga människor kan ge upp direkt, ni kommer ALDRIG förstå er på detta.

Låt mej presentera:

JON HENRIK FJÄLLGREN

Spotifya det nu!!!!!!

Grattis Sweden

Sveriges nationaldag och den får man ju inte fira hur som helst, då är man främlingsfientlig... Men vi ska nog ta och sjunga och dansa lite idag med flaggan på bordet. Varför inte äta någon gräddig bakelse oxå ;-)
En torr ostfralla och en kopp te på förlossningen hade fungerat utmärkt idag men det är nog inte Bumlingen sugen på.

Kollade vädret nyss och insåg att det inte kommer vara något underbart sommarväder precis. Funderar på vad man ska hitta på för aktivera barnaskaran idag....

Puss & Kram /Jolene

torsdag 5 juni 2014

Vad är det min kropp inte förstår??

Femte barnet och inte en ynka liten tendens till att vilja träffa resten av familjen. 4 dagar över tiden och jag blir mer och mer övertygad om att det blir igångsättning typ den 17 juni. Det datumet stämmer iaf med när de andra är födda på datum 19 och 21. Fast då har jag gått 17 dagar över.... Herregudars, låter ju livsfarligt!!!!

Missförstå mej inte för jag älskar att vara gravid. Slipper oftast huvudvärk, fantastiskt att känna bebisens rörelser m.m. Men nu på övertid känner man sej ganska klumpig och otymplig, raka benen är en bedrift i sej och orken lyser med sin frånvaro. Det är en sak om man bara har ett eller inga barn innan, då kan man vila oftare.

Bara allt går som det brukar, alla mår bra och är friska så är jag nöjd :-)

tisdag 3 juni 2014

Måste roa sej lite

Albins klass ska ha Kanin-musikal i afton och fröken har efterlyst kaninöron. Köpte ett par idag och moderskapet var tvungen att prova dem :-D

En vän tyckte jag skulle ha dem till förlossningen, kanske kan förgylla tillvaron för någon som jobbat där för länge.....

måndag 2 juni 2014

Knäckebröd

Jag har nyss ätit knäckebröd med en härlig prästost på....

Sen fick jag en nysattack!!!! Behöver nog dammsuga smulor snart för det är bara en tredjedel som stannade på hyllan ;-)

söndag 1 juni 2014

Inga barn är ute än...

BF idag och ingen Bumling ute. Så nu kan vi säga att jag går över tiden då. Bara att vänta och se med hur många dagar :-S