fredag 24 januari 2014

Sjukstuga

Nu är alla tjejer dåliga i huset. Hög feber med förkylning, jag har klarat mig från feber dock (peppar, peppar).
Albin har varit hemma hela veckan nu men är på bättringsväg.

Syns tydligt att Smilla är riktigt dålig, hon vill självmant vara stilla.

torsdag 23 januari 2014

Jobbigt läge

Bedrövligt när den där flärpen släpper när man ska öppna konservburken....

Epidemi

Nu vet jag inte hur många barn som är borta i Albins klass idag men Albin själv är hemma idag med. Nu är även fröken hemma och är sjuk.

Nellie har hostat nu på morgonen och klagat över att det gör ont i halsen när hon gör det. Samma som Albins första symptom. Verkar inte som min c-vitaminboost att (hur det nu stavas??!!??)  gjort någon skillnad :-(

Blir deprimerad av den här skiten. Känner tom att korttillverkningen inte är så rolig nu och då är det illa!!!!!

onsdag 22 januari 2014

Dödstrött

Jag och Min delade upp dagens dubbla gympapass för att orka.

När jag efter en hel dags hostande ser mej själv i spegeln ser jag ut som någon som sitter inspärrad på hispan och dunkar huvudet i väggen........

tisdag 21 januari 2014

Energi

Just nu har jag inte så mycket energi till att blogga. Inte riktigt lusten heller om jag ska vara ärlig. Händer liksom inget spännande, dagarna går.

Albin har varit dålig sen i lördags efter hockeyn, hosta och feber. Igår när fröken kollade via sms varför han inte var i skolan, trots att vi sjukanmälde honom söndag kväll, var det 10 st borta i hans klass. Även simskolan hade manfall, både i Albins Och Nellies grupper var en tredjedel borta.

Och nu sitter det någon skit i mina luftrör.... C-vitaminsmoothie intages på löpande band :-D

torsdag 16 januari 2014

Vissa kvällar

kan jag hålla mej för skratt när barnen ligger nedbäddade i sina sängar och jag funderar över dagens händelser. I kväll kan jag hålla mej...

Hittade tuggummi i håret på den med längst hår, samma barn har lyckats slarva bort viktiga saker idag, gjort sönder saker för sin storasyster och antagligen haft knäck i öronen...

Hoppas jag och min älskade lilla "Ruth" får en bättre dag imorgon <3

söndag 12 januari 2014

Slapp-söndag

Ibland kommer alla måsten ikapp en och man kan inte blunda för det längre. Därför har det idag röjts och städats, slängts skit på tippen (vet inte om det kallas tippen längre dock :-)) och vikits tvätt från det rena tvättberget.

Tror jag avslutar dagen med att käka lite tacos, gå en promenad och sen när barnen sover kolla på en bra film utan reklampaus. Filmtips någon?

torsdag 9 januari 2014

Shabby chic-naglar

Det gamla har slitit bort en aning, kan jag kalla det Shabby Chic-naglar då?? ;-)

Dagens tråkiga sysslor och gourmetlunch




Började dagen med att rengöra fläkten över spisen. Den är i riktigt dåligt skick och har lämnat in sin avskedsansökan men den kommer inte bli beviljad förrän ersättare hittats. Så tills dess måste den liksom fungera lite bättre än den gjort sista tiden. Därför var en rengöring ett måste även om jag helst hade sluppit.

När jag var klar i köket behövde jag rensa i de två storas klädgarderober. Abbe fick nästan inte behålla något då det mesta var för litet. Så nu vet jag i alla fall vart min för.penning går nästa månad....

Eftersom mina sysslor var riktigt tidskrävande belv lunchen lidandes. Men barnen var jätteglada över makaroner kryddade med kycklingbuljong, svartpeppar/grillkrydda och ketchup. Middagen får bli avsevärt mycket mer näringsrik, kan jag löva!!!!!
Gourmetlunch
Två mycket nöjda tjejer över dagens lunch...

onsdag 8 januari 2014

tisdag 7 januari 2014

måndag 6 januari 2014

Lampskärmar

När jag satte tillbaka lamporna efter adventsljusstakens sorti insåg jag hur j-a trött jag är på mina gamla lampskärmar. Jag kräks på dem, vägrar sätta upp dem alltså.
Så just nu lyser glödlamporna så fint...



söndag 5 januari 2014

Kalasdax

Idag har vi varit på ett mycket trevligt kalas i Askim/Hovås eller vad de nu vill att det heter.
Först Lekstaden för barnen och sen hem till fam. Eriksson-Qvist för mat och tårta.

På bilden syns Brötas med kusin Lelle <3

Tack julen

Trevligt att ha dej på besök men nu får det räcka. Granen nedklippt och utslängd, tomtarna är sedan några dagar nerpackade och nu åker resten.
Ses i slutet av året men nu ska jag njuta av allt som komma skall, tex tulpaner, knoppar på träden, bad, sommarlov och Nellies skolstart. Alla födelsedagar, alla underbara vänner jag kommer att ha på besök och besöka <3
 
God fortsättning på 2014 mina vänner.
Ovänner önskar jag ett riktigt skitår!!!!

lördag 4 januari 2014

Kalkon och hockey

Grabbarna började dagen tidigt med att dra till Svenljunga på fotbollssammandrag (cup), gick väl sådär.
När de var hemma igen var det dags att byta fotbollskläderna mot fräscha kläder och dra till Alinge Texas på kalkonmiddag! Utsökt, helt perfekt tvårätters.
Där kollade vi även på Hockeyvm, sve-ryss. Sen bar det snabbt av hem för att kolla fin-can. Taistele Suomi, hyvä!!!!

fredag 3 januari 2014

Sömn, sämre, sämst

Om maken sov dåligt natten till igår så var det min tur nu i natt.
Hade för det första svårt att somna, låg och grubblade på många udda saker tex försäkringskassan(?!?!?).
Det konstiga är att inte ett enda barn stört min sömn, inte heller den snarkande gubben med stundom andningsuppehåll har stört mej... Har bara inte kommit till ro i sömnen.
GRYMT STÖRIGT!!!!!!!! Har liksom inte ett skit att skylla på, blä!!!!!
Jaja, vi får passa på att skicka ett grattis till Nellies kompis W som idag blir 5 år (förväntar oss fika snart ;-)). I väntan på den blir det nog ett bullbak här idag och ett par koppar kaffe/te.
Puss på er mina godingar!

onsdag 1 januari 2014

Nytt år, nya utmaningar

Hade ett mycket trevligt nyårsfirande hemma med gäster och god mat. Fick en väska som jag blev ofantligt glad över, en riktig Joleneväska alltså.
En ny tvåbent råtta har sett dagens ljus, den förra har abdikerat. (Intern familjehumor).