måndag 31 mars 2014

Sprut

Skulle precis köra ut på stora vägen i Sandhult, efter att jag hämtat Albin i församlingshemmet, när det plötsligt sprutar vatten över motorhuven och framrutan. Ingen i bilen förstår var vattnet kom ifrån så vi ringer M. Inte för att jag blev klokare av det men....
När vi 12 minuter senare parkerar utanför simträningen kollar vi igen alla knappar och spakar runt förarsätet.
Då hittar vi en knapp som ska tvätta lamporna på bilen. Vi gjorde ett test och jösses vad det spruta.... Överallt utom på lamporna typ hahaha

söndag 30 mars 2014

Härlig helg

Så himla varmt och skönt det varit hela helgen. Igår var vi i Alingsås och fikade hos mor. Svägerskan Alex och kusin Lelle kikade förbi oxå. Mysigt att se dem, var typ en månad sen sist.

Idag har det blivit lite ärenden, blomsterplantering och andra måsten. Men oxå en äppelpsuse i solskenet.

torsdag 27 mars 2014

Vätskesamling

Nu börjar min kropp lagra vätska... Kolla bulan ovanför knävecket, inringad!!! Blä!!!!!!

Några dagars hålligång

Sitter i soffan uppe och känner att jag har svårt att hålla mig vaken.
Efter två dagar med fullspäckat schema och efter en natt när halva syskonskaran sovit dåligt som faan (Lova och Nellie hade tydligen ont i varsitt öra) är jag fullkomligt slut.

Gubben är på vårdcentralen för att kolla upp sin hosta from hell. Hoppas det inte är allvarligt, stackarn! Går inge vidare för oss nuförtiden :-(
Nä, dags att hämta hem Abbeplutten <3

onsdag 26 mars 2014

Godmorgon

Jag och Smillis ligger och gosar och väntar på att klockan ska ringa. Känner mig lite trött idag, får se hur man överlever dagen :-)

tisdag 25 mars 2014

Hissa och dissa

Börjar med dissen så är det tråkiga avklarat...

Dagens diss: Kass personal på McDonalds som vid lunchtid inte har NÅGOT färdigt när folk väller in och kön för att hämta ut redan betald mat blir längre än beställningskön.... Och så lyckades de missa två portioner pommes till barnen.....

Dagens hiss: Måste bli medlemskort/klubbkort/kundkort eller vad det nu heter. Med hjälp av dessa lyckades jag få rabatter idag. Lyckades hitta fyra vårjackor, tre par vårskor, tre klänningar och ett par leggins för 1390 kr. Och inget var den billigaste skiten heller för den delen och barnen fick välja, nästan helt själva, hur sakerna skulle se ut.

Jag är nöjd!

Sämsta jag läst på länge

Vad är det här för skitstudie???!!
Hur kan man ens kalla det för studie när man tillfrågat 37 barn, i USA, och sen kunnat göra en analys utifrån deras svar?
Förvånad att Aftonbladet väljer att publicera sådan här skit, har ju ingen verklighetskoppling över huvud taget!!!!!!
 
 
"Resultatet av studien visar bland annat att de flickor som hade lekt med Barbie angav att de har färre framtida karriärmöjligheter än vad pojkar har."
 
Öh, framtida karriärmöjligheter. Menar de på fullaste allvar att man har koll på en massa yrken när man är 4-7 år gammal!!!!
 

söndag 23 mars 2014

Hockeymatch

Dessa två glada pajkar lämnade idag Sandhult för att dra till Götet med några andra hockeykillar.
Spänningen darrade i luften och förväntningarna var höga.....

Mina älskade pluttar, puss på er!


fredag 21 mars 2014

Städa på fredag...

...pengar på.... Äh, kommer inte ihåg hur den ramsan var men skit samma.
Idag har jag rensat, slängt skräp, städat och torkat golven, bakat, haft kaffebesök och skickat grabbarna till fotbollen. Nu har jag slängt tjejerna i badet, allt för att hålla Smilla vaken som vägrar sova middag idag...

Lova är lite risig idag, misstänker att hon har feber. Hoppas bara det inte blir ett nytt anfall i natt, vore så jobbigt för henne. Barnen kanske somnar tidigt allihop så jag och Martin kan käka "vuxenmiddag" ikväll. Har vi inte gjort själva på typ 8 år och ikväll känner jag faktiskt för att få äta varm mat och umgås med min man!!!!!!

Önsketänkande kanske med fyra barn hemma. Bör tilläggas att jag känner mej rätt sleten i kropp och själ efter den här veckan så därför känner jag extra stor längtan efter att få lägga fötterna i högläge ;-)

Trevlig helg på er

Skrutt

Hon vägrar följa med in självmant efter att vi lämnat de större barnen. Blåser kallt så in i norden ute och moderskapet har bara lätta kläder anpassade för lämningen.... Burr!!!

torsdag 20 mars 2014

Bästaste vännerna

Det är vad jag har! Släkt, vänner och bekanta, ni är bäst!

Hinner inte se er så ofta som jag vill men jag tänker på er ofta ska ni veta, ni fantastiska människor som på ett eller annat sätt, mer eller mindre, finns i mitt liv.

Tack! till er som via telefon, sms eller internet hört av er och frågat hur Lova mår. Tack för att ni bryr er.

onsdag 19 mars 2014

Kärlek

Efter denna natt utan tillräckligt med sömn är jag nu helt slut. Lova mår efter omständigheterna bra men är trött.
Martin gick till jobbet som vanligt och nu på kvällen är han på hlr-kurs via fotbollen. Undra hur trött han är när han kommer hem??!!

På fm fick jag besök av min älskade lillasyster. Hon ger mej alltid massa styrka i själen och glädje i hjärtat. Och det behövdes idag. Min äldsta dotter tyckte också att jag behövde lite kärlek så hon kom ner från sitt rum med en lapp hon skrivit själv, älskade kråkunge <3

I morgon är en ny dag. Hoppas krafterna återvänt till mej då och att även Lova piggnat till lite.

Puss på er

Ambulans

Efter att hon sovit i ca fyra timmar vaknade Lova till. Vi föräldrar hade precis gått och lagt oss men Martin gick upp och in till henne. Jag ligger kvar i sängen och lyssnar, är rädd att Smilla ska vakna om jag går upp oxå.
Men efter några sekunder inser jag att det inte står rätt till med Lova. Hon andas inte som hon ska så jag går oxå in till henne. Jag lyfte upp henne och sa till Martin att hämta vatten till henne men kände genast att det kommer inte hjälpa.
Hon försöker andas men får inte tillräckligt med luft, hon tittar på mej med stora, uppspärrade ögon och jag ser att hon har panik. Hon sätter händerna mot halsen för att visa mej att hon har problem att få luft. Jag kan se att läpparna är blåa. Tänk er en panikslagen kaninunge som springer för sitt liv, hjärtat slår så fort och ögonen uppspärrade och det lyser panik, skräck och förtvivlan i dem. Så var min dotter när jag höll henne i min famn och bad henne se mig i ögonen för att försöka lugna ner henne....

Martin har under tiden ringt 112 och jag hör på honom att han är skärrad, han som annars är lugnet själv. Konstigt nog var jag lugn, jag som annars blir hysterisk över minsta lilla....

Ambulansen kommer och tar med sej min lilla tulta, Martin åker med. Och här sitter jag nu, kl 00:04, i soffan och önskar att de snart ska komma hem.

måndag 17 mars 2014

Ficktjuvar

Tror dock att detta tillhör den söta, snälla sortens ficktjuv....

Provsvar

Gött! Ingen HIV nu heller!!! Inte för att jag oroade mej men det är skönt att ha på papper att man är frisk :-)

onsdag 12 mars 2014

söndag 9 mars 2014

Med våren kommer nya krafter

Hoppas att jag haft min sista förkylning för detta året nu. Är nästintill frisk igen och hoppas innerligt att vi alla kan få vara det nu.

Efter en oerhört spännande gårdag i Alingsås och regling av källargolv, tar jag och tjejerna en dag hemma i Sandhult.
Grabbarna spelar nämligen fotboll i Viskafors.

Var ute på en lekplats nu på fm och tjejerna fick med sej grejer från skogen som de sedan pysslade i trädgården. De hittade tre krokusar som de glatt visade mej.

söndag 2 mars 2014

Korttillverkning

Albin ville oxå ha ett kort efter att vi tillverkat ett till kompisen :-) Oj vad tråkigt för mamma ;-)

lördag 1 mars 2014

Kass på uppdatering

men jag skyller på efterdyningar från sjukdom, järnbrist och brist på motivation. Har mycket på gång nu, bl.a. renovering av källare.
Men nu får ni några bilder iaf :-)