lördag 31 maj 2014

Inget mera maj-barn här

Har inte haft någon matlust alls idag, bara känt mej illamående bara jag tänkt på mat...
Nu på kvällen går det dock bra att äta knäckebröd med en salt prästost på.

Idag har vi äntligen lyckats möblera om i bilen så Bumlingen får en plats oxå. Det har verkligen inte varit lätt. Synd att säga att det är gott om plats i bilen. Kan ju tycka att en amerikansk bil, som Chrysler, borde vara rymligare invändigt och ha normallånga bälten, för att alla feta amerikanare ska få plats.... Men de tillverkar nog inte bilarna till sej själva!!!!
Jaja, nu är de på plats och barnen var väldigt glada. Vi tog en provtur till Köpet i Sandared och köpte glass, barnen har nog aldrig skrattat så mycket i bilen som då.
Krävs ju inte mycket för att roa barnen ibland ;-)

Lova får ha sin födelsemånad ifred (i vår familj), Bumlingen får juni då. Kan väl vara trevligt med ett junibarn också. Just nu känner jag att Bumlingen gärna får komma nu gör jag vill bli lite piggare igen.

Trevlig lördagskväll på er / Jolene

Trött, tröttare, tröttast

Har ingen ork alls idag, känner mej överkörd av en ångvält. Längtar efter kvällen och min säng zzzzzzzzz

99.6%

Det är 279 av 280 dagar. En dag till BF och inte en liten ynka tendens till att bebisen vill titta ut... Som vanligt, med andra ord.

Känner mej lite orolig och nervös inför vad som komma skall. Efter fyra egna och många andras berättelser känns ryggsäcken lite tung, vet att jag inte ska tänka på det negativa men det är lätt hänt. Speciellt när man känner sej lite trött.

Härlig långhelg vi är inne i nu. Har flängt hit och dit i ärenden i flera dagar nu, idag känner jag faktiskt inte för att göra något alls. Har ett måste dock som behöver lösas.... Hur ska stolarna i bilen placeras när det snart ska in en till???? Har provat vid ett tillfälle och det gick inget vidare, barnen fick inte plats att knäppa fast bältet...

Ha en trevlig lördag alla i mina kära / Jolene

torsdag 29 maj 2014

Pigmentfläck

Jag hatar min stoooora pigmentfläck!!!!! Blir ju bara mer och mer synlig... Hur ska jag gå bort den eller går det att bleka den?

Tack

Äntligen kom det en blombukett to me!!! Tack älskade vän för att du tar hand om mej så bra, I love U 4ever.

onsdag 28 maj 2014

Kramar

Sömn!!!! Det är det mindre av just nu men jag känner faktiskt inte av det så mycket. Har svårt att somna, uppe en eller två ggr på natten och vaknar tidigt.

Just nu ligger jag vaken i sängen, vaknade lite mer än en timma innan klockan ringer men det är mysigt att bara ligga och känna Bumlingen böka runt.

Kom att tänka på en sak... Den här graviditeten har varit oförskämt bra, har inget att klaga på men det finns en sak jag längtar efter nu. Det är att få krama min man, och barn, riktigt. Utan att magen är i vägen. Bara kramas hårt och länge och känna kärlek.

Snart så.... /Jolene

tisdag 27 maj 2014

Snabbt bortskämd

Jovisst, man vänjer sej fort vid sommarvärmen. Idag känns det som vinter igen i vinden och Smilla bad om mössa.

måndag 26 maj 2014

Sista veckan i mammakläder??

Japp, här kommer en morgonbild på mej. Vecka 40 idag! Detta är mina sista dagar som gravid, EVER!!!! Känns lite vemodigt men samtidigt ok. Vill ju behålla min fina make livet ut.

Jag har en önskan bara... Eftersom jag blir mamma för sista gången skulle jag gärna vilja ha fina, underbara blombuketter!!! Har aldrig fått en men alla andra får :-( Så ni som läser detta, säg till min man att han fixar det. Och ni andra som står mej nära....VÅGA INTE KOMMA HIT UTAN EN BLOMSTERKVAST!!!!!

lördag 24 maj 2014

Bra Kompis Klassfotboll 2014

Fantastisk underhållning må jag säga. Barnen som var med från Albins lag kämpade superbra. Synd att det sista laget, från ett område i Borås som vi tidigare bodde på, hade missat vad "Bra Kompis" står för..... Albin blev nersparkad 2 ggr och hans klasskompis en gång.... Hm, ni som känner mej förstår att även jag tillslut hade svårt att tillämpa "bra kompis"-fotbollsförälder??!!??!?!!

Tjejerna lekte med en barntimmarkompis vars storasyster spelade med Albin. De hade jättekul och byggde koja med paraplyerna.



fredag 23 maj 2014

Lekstugan

Orkade faktiskt ta mej ut för att måla det gråa på lekstugan. Tänk vad lite färg kan göra :-)

Avslutning i Nolhagaparken

Idag åkte Kyrkans Barntimmar till Nolhagaparken för lek, djurtitt och korvgrillning. Mycket fint väder, väldigt varmt men trevligt.
Mina krafter är dock heeeelt borta nu. Matlagningen får M stå för medans jag ligger i soffan och inte orkar röra mej samtidigt som jag bråkar med mitt dåliga samvete för att jag inte orkar göra saker som borde göras....

Nedräkningen är ensiffrig nu iaf, betyder väl att Bumlingen kan kika ut när som egentligen. Men jag har en känsla av att den stannar lääänge och gör det lite jobbigt i värmen för sin mor. Finns inte en microtendens till att den behagar komma snart, verkar trivas för bra.

Det blir nog bra till slut :-)  /Jolene

torsdag 22 maj 2014

Vetekudde

Hur trög får man bli???

Inser att jag inte kommer bli helt bra i skuldran på ett tag, Bumlingen måste nog ut först för att M ska kunna fixa delarna i rygg/bäckenet. Men för att underlätta min vardag kom jag på att jag använde ju vetekudde på knät när jag hade ont, varför inte ha den på skuldran??!?!

Sent ska syndaren vakna.....

onsdag 21 maj 2014

Grannens gräsklippare

Vår granne hävdade för något år sedan, när M pratade lite allmänt med honom, att han hade en självreglerande gräsklippare. Ställer alltså in gasen själv efter motstånd m.m.

Fast varken jag eller M tycker den låter så värst självreglerande... Låter som att den är på väg att dö hela tiden hahaha.

Grannen är den lille pluppen i ringen!!

tisdag 20 maj 2014

Shity day

Från dess att jag vaknade, och antagligen fram tills jag stänger de blå, har det varit en skitdag. Allt har blivit fel, ungarna har bara satt sej på tvären eller gjort tvärtemot, skuldran värker mer igen och jag känner mej bara ledsen och trött.

Usch vad gnälligt värre detta inlägg blev, vet att det finns mycket värre saker men jag behövde få skriva lite gnäll ;-)

En positiv sak är att vi har fått hem sängramen till Lova och madrassen är beställd. Så snart kan vi börja fixa med tjejernas rum uppe <3

måndag 19 maj 2014

Tjuvstartat

Vi tjuvstartade inredningen lite idag trots att det inte riktigt är färdigbyggt. Men när orkerna tryter, pga skuldran som värker, passar det perfekt för brudarna att leka själva där inne.
Medans jag sitter i fåtölj på altan och övervakar ;-)

söndag 18 maj 2014

Lekstugan

Golvläggning, dörruppsättning, vindskivor uppsatta... Ja, han har varit effektiv idag. Snart ska han coacha fotboll.

Lovas kalas

Ja, nu var det över. Lovas fyraårskalas klarade vi av igår. Tack alla ni som tog er tid! Hon är en mycket nöjd tjej idag och hennes mor likaså.

Nu har vi inga fler stora projekt, ska bara njuta av att bara vara med min familj :-)

fredag 16 maj 2014

Uppdatering

Ja, vad ska jag säga? Önskar att jag hade någon form av värk i kroppen som var graviditetsrelaterad, typ foglossning eller förvärkar eller nåt. Men nu är det bara smärta i skuldran som vägrar ge sej. Brukar inte klaga över smärta eller värk men stundtals lägger jag mej ner på golvet och gråter av smärta. Detta är inte roligt, måtte det försvinna nu.
Jag vill kunna njuta av den sista tiden jag har som fyrbarnsmamma.

tisdag 13 maj 2014

Gnälligt värre

I natt har jag inte sovit så gött alltså... Varit uppe och pinkat två går, vänt och vridit på mej för någon konstig växtvärks skull. Mitt skulderblad har sagt upp sej oxå, har plågsamt ont stundtals :-(

Så, nu har jag gnällt färdigt för idag. Hoppas det här blir en bra dag och att mina kära barn håller sams.
Kram på er

lördag 10 maj 2014

Nolhagaparken

Glömde ju skriva att vi var i Alingsås igår em. Albin skulle klippa sej och vi passade på att göra ett nytt besök i Nolhagaparken. Barnen vill verkligen inte därifrån, trots lite mer än 2,5 timmars lek...

Grannens tak

Skönt att de börjar spika och såga vid 8:20 idag. Igår började de riva tak och slänga tegelpannor i tom container kl 7:00 :-)
Det är grannens polska tagläggare vi snackar om alltså. Men Shit vad snabba de är, trots rökpaus var tionde minut. Bör tilläggas att de är ca 8 stycken oxå.....

fredag 9 maj 2014

Problemlösning på kalendern

Min fina man tyckte att jag och Bumlingen skulle dela kolumn, "den har ju inga aktiviteter än och modern är ju med på bvc-besöken"

Sant, så sant!

torsdag 8 maj 2014

Kalender

Jag hade behövt fylla i lite grejer, viktiga datum i juni men.... Hur ska jag göra då? Om allt går som det ska behöver vi ju en kolumn till. Och det hittar man ju interiör första taget. Ska jag köpa en ny för enbart oss vuxna och låta barnen ha den här? Eller ska de två skolbarnen ha en egen? Svåra grejer det här ;-)

onsdag 7 maj 2014

Tårtbak

Gäller att vara ute i god tid dessa dagar så idag börjar jag tårtbakandet till Lovas kalas. Bottnarna alltså. Det som ska vara på (garneringen) har jag redan tjuvstartat med att pyssla med ;-)

tisdag 6 maj 2014

Vädret

Kollade vädret precis och det var en ganska deppig läsning. Kollade även SMHI, ibland kan det vara lite bättre. Men icke, lika deppigt där ☔

http://m.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stra_G%C3%B6taland/Sandhult~2680278/langtidsvarsel.html

måndag 5 maj 2014

Våran nya familjemedlem Bertil

Martin kom hem med en ny leksak igår. Han hade gjort en premiärtur till Biltema här i Borås och hade med sej de två äldsta brudarna dit. Hem kom dem med bl.a. denna hundleksak som barnen tycker är asrolig.
Trodde att jag skulle störa mej mer på ljudet från grisen, den är VÄLDIGT högljudd alltså, men jag klarar det ganska bra.
Ja, alltså bara ingen kommer smygande och sen grymtar vid mitt öra ;)
 
Så säg hej till Bertil (som barnen döpte honom till).
 
 


söndag 4 maj 2014

lördag 3 maj 2014

Tröttheten är påtaglig

Efter att vi varit i Hol och sett Abbe köra cross, varit i Nolhagaparken i flera timmar, hem och gjort oss i ordning, tillbaka till Alingsås på Emelies o hälsa Andreas kalas, är jag nu astrött i kroppen min..... Helt slut!!!
Men Shit vilken rolig dag vi haft :-)

Nu är vi under trettiostrecket för Bumlingen oxå... Spännande och nervöst....!!!!

Imorgon väntar en dag med fortsatt Lekstugebygge, funderar på ett Biltemabesök oxå...

Nattinatti / J

fredag 2 maj 2014

Fullspäckat schema

Känns som det är fullt upp nästan hela tiden dessa kommande veckor. Så det gäller att portionera ut alla måsten så jag inte tar ut mej helt.

Jag och Nellie började förra helgen med att plocka upp de könsneutrala babykläderna, tvättade dem i veckan och idag har vi lagt i dem i byrån. Så långt är vi klara med det.

Lovas kalas har vi planerat ganska bra. Vi vet hur tårtan ska se ut, vilka kakor hon vill bjuda på m.m.

Så jag tror läget är under kontroll ;-)