fredag 29 november 2013

Inspirerande morgon

Med en himmel så vacker på morgonen när Albin skulle lämnas kan dagen bara bli bra.

Adventsljusen pysslade vi ihop, tjejerna gjorde sina på ÖH igår. Pepparkakshuset tillverkade jag igår när barnen sov för att de inte skulle bränna sej på sockret.
Rätt nöjd faktiskt!

torsdag 28 november 2013

tisdag 26 november 2013

Shopping med lekplatsbelöning

Kände att jag behövde börja med presenter till Nellie och julklappar till alla som ska ha... Så vi drog in till stan en sväng medans A var i skolan. Hittade lite smått och gott men har ändå en del kvar.

Drog till den nya lekplatsen i Stadsparken som belöning för att barnen orkade gå in i hela tre butiker ;-)
Första gången vi var där faktiskt. Så fantastisk är den väl ändå inte...

måndag 25 november 2013

Man ska ju inte fota mat

för smakupplevelsen blir sämre, eller vad det nu stod i artiklar för ett tag sen.

Så jag har nu tagit ett kort på min redan uppätna kvälle som bestod av en hallonsmoothie och några FinnCrisp med prästost på. Mumsfilibabba!!!

Komposthinken

Att behöva diska ur komposthinken direkt på morgonen pga läckage är bland det äckligaste jag vet, av morgonsysslor alltså.

torsdag 21 november 2013

Torsdagar

Tror det är min nya favvodag. Börjar dagen med att tjejligan går till Öppet Hus, där leker dem och pysslar m.m. Sen är det lite fläng en stund tex hämta i skolan, tillbaka dit för hemspråk, hämta från hemspråk, äta mat innan Nellies fotboll... Idag fick jag in en liten storhandling (det innebär det nödvändigaste och inga blöjor, 1621 kr) mellan hämtning och middag. Hm, kom precis på att jag inte hann äta innan gubben och storkorvarna drog på fotboll.....

I alla fall så är det kvällen som är bäst. När barnen lagt sej och gubben är på innebandyträning, när det bara är jag i köket/vardagsrummet....
Kvällsmat som jag gillar, min nyinköpta favvotidning och sen Vikings!!!!! Energiboost utan dess like.

Otympliga köksredskap

Med nomineringen som följer: Hatas att diska för hand, speciellt om den stått en stund och bildat jobbig pastabeläggning. Tar mycket plats i diskmaskinen och även i skåp med sitt långa skaft......

Och priser går för närvarande till: (trumvirvel tack

DURKSLAGET!!!!

onsdag 20 november 2013

Pysslig förmiddag

Tur att barnen gick med på att pyssla idag när jag ville göra lite julkort <3

Men liten paus för C-vitamin behöver man alltid :-)

För lite korttagning

Har tagit alldeles för lite kort den senaste tiden. Å andra sidan vill man inte ha kort på sjuka barn... (Inne på sjätte veckan med hosta som hoppar runt).
Men igår slängdes kameran fram och luciakläderna. Nu ska det tillverkas julkort :-D

Förresten, vet ni hur svårt det är att få fyra barn, i åldrarna ett till sju, att sitta stilla och se glada ut samtidigt??!!??!!

måndag 18 november 2013

När lunchen smakar blä

Hade ris i kylen som blivit över. Så vad gör jag? Letar i frysen och hittar en köttgryta som jag minns som god. När den var nytillagad åtminstone...
Efter några veckor i frysen smakade den skit när den tinades och värmdes.

Barnen åt riset och med god min, väluppfostrade som de är, försökte lite fint börja prata om de äckligaste djuren som finns, hahaha!

Vi åt inte upp och får hitta på något annat till mellanmål!

fredag 15 november 2013

(Över)Laddad

Idag är en stor dag i Abbes liv. Han ska på sitt livs första disco. Efter att ha hört om Martins discoupplevelser som barn och lagt till mina egna upplevelser, hoppas jag han kommer levande ur detta och att han tyckt det varit roligt.

Glömmer knappast tryckardanserna på Kullingsbergsskolan i första taget.....

torsdag 14 november 2013

Gråa hår

Idag har Brötas ramlat ner från en stol i köket som hon själv tagit sej upp på och nu kastade hon sej ut från soffan för att kraschlanda rakt ner i golvet med huvudet före..... Hon om någon ger mej gråa hår!!!!!!

Morgonmys

Smilla börjar dagen med att läsa lite LasseMaja för oss andra i min säng.
God morgon på er mina vänner.

onsdag 13 november 2013

Dragkedjor

Förbannade dragkedjor!
 
Vi i denna familj är förföljda av krånglande dragkedjor!!!!!
På min bra-iga Fristadjacka pajade dragkedjan för ett par år sedan. Den kunde jag ju ändå lämna in så det blev fixat ;)
Men nu håller Nellies på att dela sej nertill när den är uppdragen, Albins nya jacka (han fick av farmor när han fyllde år) kan han inte stänga över huvud taget för den är så svår för en sjuåring. Who´s next?
Jag orkar verkligen inte med dem krånglande asen mer!
 
Så till den som lagt en dragkedjeförbannelse över oss: TA GENAST BORT DEN!!!!!!


tisdag 12 november 2013

Vagnen verkade få plats...

...men bältena är för korta för bakåtvända bilstolar. Längst bak iaf. Tvingas sätta Lova framåt tills vi skaffat en förlängning. Känns sådär.....

The Car is home

Nu är den hemma, vår fina nya bil. Ett frågetecken återstår bara: får barnvagnen plats i bagaget???
Återkommer....

måndag 11 november 2013

Rethumör

Martin har köpt nya delar till pelletskaminen. Delar som slits och behöver bytas med jämna mellanrum för att kaminen ska fungera optimalt. Men det kärvar lite som vanligt när vi ska göra något....

Och jag kan inte låta bli att retas genom att ta på mej mössa och sätta mej i soffan med en tjock filt över mej, givetvis är ulltofflorna på... Med livet som insats ;-)

Äpple äpple i skålen där,

säg mej vilket det godaste är!
 
Har funderat lite på äpplen i höst och bevisligen var jag inte ensam. Min mor påpekade detta ämne i lördags så nu känner jag mej manad att ta upp detta ämne.
 
ÄPPLE
 
Ibland gillar jag dem, ibland inte. Men oavsett så har jag funderat över en sak. Vi börjar med det köpta äpplet. Rött eller grönt, gult eller fult spelar ingen roll.
Men när du bara har skrutten kvar har äpplet fortfarande en fin, köttig färg. Du kan låta äpplet ligga 20 min med typ åtta bett i sej utan att bli brunt.
Äpplen från tex ditt egna träd däremot får en brun ton nästan så fort du tagit första bettet.
 
HUR MYCKET SKIT ÄR DET DÅ INSPRUTAT I ÄPPLET FRÅN AFFÄREN????
 
Hur mycket gift finns det i ett äpple??
 


fredag 8 november 2013

Lökig överraskning

På morgonen handlade jag och Smilla. Innan all mat skulle in i kylen behövde jag göra en rensning där inne. Mitt uppe i detta får S tag i en lök som hon sätter sej och skalar. Spännande att se reaktionen när hon skalat färdigt och tar sej ett bett....

torsdag 7 november 2013

Funderingar kring smör

När jag har mina vakna stunder på natten, efter att tex ha stoppat in napp i munnen på den minsta, dyker alla möjliga tankar upp i skallen på mej. I natt var det smörets tur. Vi förbrukar en hel del smör här, tycker inte jag gör annat än köper nytt smörpaket.
Då är frågan: ska jag börja köpa med två hem direkt eller köpa storpack? Alltså en jättestor bytta ni vet... Fördelen är att den håller säkert en vecka eller två, nackdelarna är att det antagligen inte finns Bregott i den storleken i min vanliga affär (har bara sett Lätta) och att den tar förbannat stor plats i mitt redan nu fulla kylskåp.......
 
 

måndag 4 november 2013

Lovet slut

och jag håller med Albin som sa, när jag väckte honom, att lovet skulle varit två veckor istället. Han som ändå gillar skolan...
Jag gillar INTE morgnar!! Är sur och vresig, gör mej ovän med barnen och känner bara för att dra täcket över huvudet. Morgonen blir knappast bättre av att vi inte har vatten förrän efter 15:00 idag pga kommunen som gör något med vattenledningarna, typ!
Jaa, får se vad denna dag har att erbjuda...